Jag tror att jag gillar tanken på jul mer än jag gillar själva julen. Det mysigaste är liksom när första advent kommer och man får plocka fram ljusslingor, dukar, ljusstakar och blommor man kanske aldrig skulle välja annars. Men just när november är som allra mörkast känns det väldigt välkommet!

Graphic-Wild-Christmas2

Jag tror att det är ljuset och värmen vi vill åt. Och att få pyssla och syssla. Bygga upp en längtan efter den där dagen när allt händer. Julafton. Sen blir det julafton som snabbt flyger förbi med familj, vänner, mat och paket – och efteråt vill man helst inte se en enda julgranskula eller granbarr igen och man vill absolut inte lägga tid på att plocka undan allt. Så därför är det nog denna väntan vi borde njuta mest av? Inte bara göra allt för att man måste. Kanske kan vara bra att pynta med saker som inte är speciellt juliga och istället fylla på med de goda bakverk vi verkligen gillar, några fina hyacintglas och kanske några röda äpplen? Då är halva jobbet redan gjort när julen är slut och man ätit upp godsakerna. Bara att byta ut utblommade hyacinter mot vårens blommor och fortsätta njuta och längta efter ljuset!

LISALISA -christmas

Jag tänker nog pynta mitt hem med pilgrimsfalkar till jul i år. Och de får gärna stanna kvar till våren!
Fler än jag som gillar Graphic Wings?

LISALISA - advent

Ett litet tips när det gäller knäcken! Jag kokade hälften så mycket, alltså 1dl av varje ingrediens. Det gick mycket snabbare att koka, lättare att hälla upp i formar eftersom det inte hann stelna och det blev alldeles lagom många för vår lilla familj. Så kokar jag en omgång till lite närmare jul!

LISALISA - advent

LISALISA - advent

/TildaLisa