Ödmjukhet och kärlek till vår nordiska natur är inspirationskällan till Graphic Wild collection. Genom att behålla attityden och distansen som de vilda djuren har till oss människor, skapas en stämning på naturens villkor. Vi ser dem skymta förbi i mönstren som rör sig diagonalt och snabbt förbi. Plötsligt har ett av dem stannat för att betrakta oss. Det är de som tittar på dig!

Graphic Wild collection består av tre mönster som illustrerar nordiska rovdjur och är skapade av Lisa Göthberg. De illustrerade djuren är Graphic Roar – Brunbjörn, Graphic Miao – Lodjur och Graphic Wings – Pilgrimsfalk. Alla tre rovdjuren har under 1900-talet haft perioder då stammen i Sverige varit hotad och både lodjur och pilgrimsfalk ligger fortfarande på rödlistan. Lyckade bevarandeprojekt av olika slag har ökat livskraften i dessa stammar i Sverige igen. Pilgrimsfalken som är en av de mest omtalade hotade arterna har sedan mitten av 1900-talet gått från att vara akut hotad till att idag vara sårbar, ett stort steg på förhållandevis kort tid och ett mycket lyckat bevarandeprojekt.

Graphic Wild passar lika bra i det stilrena avskalade hemmet som i inredning där mönster och färg får ta stor plats. Vi vill att produkterna ska flytta in i människors hem som exklusiva inredningsdetaljer och att de samtidigt bär med sig budskapet att vi är en del av naturen. Produkterna andas hållbar utveckling och ödmjukhet inför den nordiska naturen både i formgivning och tillverkning. Vi jobbar kontinuerligt med materialval och väljer närproducerad tillverkning för att vi vill känna våra produkter utan och innan och därmed kan vi stå för dem till 100%. Mönstren finns idag på brickor, underlägg, linnehanddukar, kuddfodral, tygväskor och andra textilprodukter.