”När ett nyvunnet intresse sprider sig som ett gift genom kroppen och upptar hela min tankeverksamhet,
då är jag som lyckligast”.

Ögonen gick i kors, ryggen gjorde ont, nästan all social kontakt med omvärlden avtog. Och vi stickade. Oj vad vi stickade! Det var förra veckan jag var på sommarkurs i  maskinstickning på HDK vid Steneby i Dals Långed. Stina Fredriksson var läraren (kolla tröjorna/koftorna längst upp till vänster på hennes hemsida! Fantastiskt fina!) som guidade oss 9 mer eller mindre stickerfarna genom veckan.Vilken grej det är det här med maskinstickning, oerhört fascinerande! Vi var flera som inte stickat på maskin innan och vi var alla väldigt imponerade av oss själva och vad vi kunde få fram.

Jag fokuserade på att sticka med massa olika tekniker, därav en väldigt massa provlappar. Lite annat hann jag med också. Och längre fram kan ni se fram emot stickade produkter i webbutiken! 😀

Stickat

Jag gjorde ett eget mönster och klippte hålkort med tång. Plötsligt föll locket av och det blev konfettiregn!

konfetti

Mia och jag försökte vara duktiga och gå promenader för att rensa huvudet lite och vara snäll mot kroppen. Det är väldigt vackert i de dalsländska skogarna, här en av alla slussar vi gick vid. Och vi hittade både smultron och blåbär, och så såg vi en grävling lufsa förbi i skogen.

Sluss 2

Det var dock lätt och komma i sticktrans och ofta satt vi hela kvällarna och stickade stickade stickade. Jag fick flashback till när jag gick Folkhögskola i Bräkne-Hoby eller läste herrskrädderi i Borås och vi nästan bodde i sysalarna. Det är skönt, och känns ovanligt, att gå in för bara en sak och fullständigt fokusera på det.

Sticka

Maten var ett kapitel för sig. Jättegod lunch och middag varje dag! Och så väldans goda bakverk på förmiddagen, eftermiddagen och efterrätt på kvällen. Ingen risk att vi inte fick i oss tillräckligt! En kväll var det grillning med utsikt över sjön. Vårt stickhus låg långt upp i backen och vi hade fina vyer framför oss när vi promenerade ner till maten. Uppför var värre och ni förstår ju att vi faktiskt behövde alla de där kakorna för att kunna ta oss upp igen..

Utsikt

Vädret var som det kan vara, ibland sol och jättevarmt, ibland åska och blixtrar så man skakar, och ibland hagel eller regn så trappan blev till ett vattenfall.

Trappa

Helgen efter gick jag som i ett töcken och var väldigt trött. I veckan har det varit mycket jobb men åh vad jag längtar efter att packa upp mitt kap till stickmaskin jag köpte i våras och börja sticka igen! Fortsättning följer…

/Lisa(Emma)